نشست جوانان و حقوق بشر و تجلیل از یازدهمین سالروز تاسیس موسسه AELSO

در این نشست، بنیانگذاران و هیئت اجرائی موسسه، نمایندگان کمیسیون مستقل حقوق بشر و کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، جوانان، استادان پوهنتون، محصلان دانشگاه‌ها، فعالان مدنی و حقوق بشر و فعالان فرهنگی و اجتماعی اشتراک نمودند.

While participants are honoring the National Anthem of Afghanistan...
تصویری از آغاز این نشست.

در ابتدای نشست، محمد خالد رامزی رئیس اجرائیه موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان پیرامون دست‌آوردهای بیش از یک دهه فعالیت‌های موسسه ایلسو به‌ویژه کارکردهای یازدهمین سال این موسسه، صحبت نموده گفت: «در نتیجه برگزاری کنفرانس‌ها، سمپوزیم‌ها و گفتمان‌های مختلف تنها در سال 2020 میلادی از طرف موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان؛ 5238 تن مستفید شدند، برنامه‌های آنلاین رادیو راه ابریشم این موسسه بیشتر از 600000 شنونده دارند، بیش از 1400 جلد کتاب‌های مختلف و 2000 سی دی حاوی مطالب علمی و کاربردی از طرف موسسه برای جوانان در راستای ترویج و گسترش اندیشه‌های آزادی، همدیگرپذیری، صلح، دوستی و رفاه توزیع شده است.

Muhammad Khalid Ramizy, CEO of the AELSO
محترم محمد خالد رامزی در هنگام سخنرانی‌شان.

در مدت یازده سال فعالیت، موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان تفاهم‌نامه‌های مختلف همکاری را با پوهنتون کابل، پوهنتون باختر، دانشگاه رنا، دانشگاه طلوع آفتاب، پوهنتون دنیا، حرکت سفید و انتشارات عازم به امضا رسانیده و کنفرانس‌‌ها و برنامه‌های مهم را با همکاری همدیگر در 34 ولایت کشور برگزار نمودند و نتایج آن را ذریعه کتاب‌های تحقیقی به نشر سپردند.

موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان (AELSO) دوباره در نتیجه ارزیابی پوهنتون پنسلوانیای امریکا دوباره به‌حیث یکی از اتاق‌های فکری پیشتاز آسیایی شناخته شده است. همچنان در جریان سال 2020 میلادی، جایزه دانشجویی اسمیت بدست آورده است.

فعالیت‌های 2021 این موسسه بیشتر به ترجمه کتاب‌های مفید به زبان‌های پشتو و ازبیکی متمرکز خواهد بود و چشم‌انداز توسعه فعالیت‌های موسسه در ولایات دوردست کشور نیز در صدر اولویت‌های موسسه قرار دارند.»

Mr. Ramizy while talking about AELSO's achievements toward promoting human rights values in the country...
محترم محمد خالد رامزی در هنگام سخنرانی‌شان.

در ادامه نشست، استاد محمد ابوالاحراز رامزپور، مؤسس موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانسان پیرامون نقش موسسه در ترویج ارزش‌های جامعه باز به‌ویژه ارزش‌های حقوق بشری در سازگاری با دین مقدس اسلام صحبت نموده اضافه نمود: «سالروز تاسیس موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان مصادف است با تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر و روز قربانیان در افغانستان؛ اعلامیه جهانی حقوق بشر یک داعیه معتبر جهانی است که انسان‌ها را بر محوریت ارزش‌های حقوق بشری متعهد می‌سازند.

محترم استاد محمد ابوالاحراز رامزپور در هنگام سخنرانی‌شان.
محترم استاد محمد ابوالاحراز رامزپور در هنگام سخنرانی‌شان.

هدف از بنیانگذاری ایلسو، جمع شدن بر یک محور مشترک برای از بین بردن نابرابری‌ها و انواع تبعیض بود/ است. ساختن این محور تنها بر محور دین امکان ندارد، اما بر محور انسانیت می‌توان آنرا ساخت. جامعه باز با ویژگی ظرفیت تنوع فکری و پلورالیزم، امکان کار مشترک بر محور انسانیت را سهل‌تر ساخته است.

موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان متعلق به همه انسان‌های آزاداندیش و روشنگر است. داعیه ایلسو و کار ایسلو روشنگری برای روشنفکری بدون هرنوع علایق سیاسی است. همچنان موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان آزاداندیشی در میان جوانان، عقل‌گرایی در موازین حقوق بشری و عقل گرایی در موازین ارزش‌های دینی را با توجه به آموزه‌های دین مقدس اسلام ترویج و گسترش می‌دهند.

Prof. Mohammad Abul Ahrar Ramizpoor, Founder of the AELSO while speaking about AELSO's vision & mission...
محترم استاد محمد ابوالاحراز رامزپور در هنگام سخنرانی‌شان.

تلاش ایلسو بر این است که جلو استفاده‌های ابزاری از دین را با روشنگری خویش سد نمایند و با تغذیه فکری جوانان توسط ارزش‌های همدیگرپذیری، رفاه، صلح، دوستی و خودباوری‌، آنها را از افتادن در ورطه‌ای افراط‌گرایی نجات دهند.
بنابرین با توجه به شرایط جامعه، سال 2021 سال گذار و پر از چالش برای ایلسو خواهد بود. هم‌اندیشی، همدیگرپذیری، ایستادگی برای ترویج ارزش‌های انسانی، دادخواهی و فعالیت‌های بیشتر؛ راهکار فایق آمدن بر این چالش‌هاست و مرحله گذار را سهل خواهد نمود.»

Rahman Ali Javed, Senior Human Rights Education Advisor of the Afghanistan Independent Human Rights Commission (AIHRC)
محترم رحمان علی جاوید در هنگام سخنرانی شان.

رحمان علی جاوید مشاور ارشد تعلیمات حقوق بشر کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان صحبت نموده و ازعان نمود که: تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر، به نمایش گذاشتن انسانیت جهان بود. تامین حقوق بشر باعث پیشرفت و توسعه جوامع انسانی‌ می‌گردد. از سوی هم آرمان حقوق بشر؛ آزادی از ترس، آزادی از فقر و بیکاری… است.

محترم رحمان علی جاوید در هنگام سخنرانی شان.
محترم رحمان علی جاوید در هنگام سخنرانی شان.

اما چالش‌های مانند ناامنی، فساد، سطح پائین آگاهی، فقر و بیکاری… وضعیت ناگوار حقوق بشر را در افغانستان رقم زده است. با توجه به وظایف و مسئولیت‌های اصلی کمیسیون مستقل حقوق بشر که نظارت، حمایت و توسعه حقوق بشر است؛ دست‌آوردهای ارزشمند را در کارنامه کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان به میان آورده است.
بسته شدن بیش از 52 زندان شخصی و غیرقانونی، بهتر شدن وضعیت حقوق بشری در زندان‌ها، رهایی ده‌ها فرد بی‌گناه و بی‌سرنوشت از زندان‌های کشور و گنجانیده شدن مسایل حقوق بشر در نصاب تعلیمی کشور، در نتیجه فعالیت‌های نظارتی و مسئولیت‌پذیری کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، بدست آمده است.»

محترم یارمحمد یاری در هنگام سخنرانی‌شان.
محترم یارمحمد یاری در هنگام سخنرانی‌شان.

در ادامه نشست، یارمحمد یاری مشاور ارشد حقوقی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ در مورد کرامت انسانی در زمان جنگ و صلح صحبت نموده افزود: «شامل شدن شدن حقوق بشر در شرایط جنگی در نتیجه پیامدهای جنگ‌های جهانی اول و دوم اتفاق افتاده است که از آن به عنوان حقوق بشر بین‌المللی بشردوستانه یاد می‌شود و تمام طرف‌های درگیر جنگ مکلف به رعایت ارزش‌های حقوق بشری تعریف شده در شرایط جنگ است. نادیده انگاشتن حقوق بشر به‌خصوص کرامت انسانی در شرایط جنگی، جنایت جنگی به حساب می‌آید.»

Mr. Najibullah Sulaimankhil...
محترم نجیب الله سلیمان‌خیل در هنگان سخنرانی شان.

همچنان در این نشست، نجیب الله سلیمان‌خیل دست‌آوردهای موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان را طی یازدهمین سال فعالیت آن بر شمرده گفت: «موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان در چشم انداز سال‌ آینده بیشتر بر تحقیقات میدانی، ترجمه کتاب‌ها، برگزاری گفتمان‌ها تمرکز خواهد داشت و تلاش داریم که شبکه رضاکاران افغانستان را با محوریت محصلان پوهنتون‌های کشور تشکیل دهیم و در هماهنگی با ادارات ذیربط تلاش نمائیم که مدت زمان رضاکاری آنها را به عنوان تجربه کاری در سطح ملی به حساب آورند تا در فرایند شغل‌یابی به چالش عدم تجربه مواجه نشوند.»

While cutting the anniversary cake by all the speakers of the summit...
تصویری از مهمانان، مسئولان موسسه و اشتراک کنندگان نشست در هنگام قطع کیک به‌بمناسبت یازدهمین سال‌روز تاسیس ایلسو.

در پایان نشست، مهمانان، مسئولان موسسه و اشتراک کنندگان نشست، یازدهمین سالروز تاسیس موسسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افغانستان را با بریدن کیک ویژه تجلیل نمودند. و برنامه نشست جوانان و حقوق بشر با اجرای نمایش زیبا از سوی گروه تئاتر سفیران برابری با موضوع جایگاه زن در جامعه و تغییر دیدگاه سنتی نسبت به زنان به رویه مدرن، خاتمه یافت. موسسه مطالعات اقتصادی و حقوقی افانستان یازده سال فعالیت موثر و کاربردی موسسه را مدیون حمایت‌های همه جانبه همکاران ملی و بین‌المللی است. بنابرین هیئت رهبری و مسئولان اجرایی این موسسه به پاس حمایت‌های همکاران متعهد خویش؛ کمال تقدیر و سپاسگزاری را از حامیان بین‌المللی و همکاران ملی خویش به‌عمل می‌آورند.

دیپارتمنت نشرات و روابط عامه موسسه AELSO